Hvordan Lage Karamelliserte Epler

Video: Hvordan Lage Karamelliserte Epler

Video: Hvordan Lage Karamelliserte Epler
Video: Как приготовить конфетные яблоки 2024, September
Hvordan Lage Karamelliserte Epler
Hvordan Lage Karamelliserte Epler
Anonim

For å tilberede karamelliserte epler, må du være tålmodig. Dette er en tradisjonell vinterdessert som kan glede ikke bare barn, men også voksne.

Ingen vinterferie er komplett uten karamelliserte epler. Selv om det virker vanskelig, kan karamelliserte epler tilberedes hjemme.

Hard sure varianter av epler er egnet for karamelliserte epler. Fem epler krever to hundre og femti gram brunt sukker, hundre og ti milliliter vann, en teskje eddik, en spiseskje smør, fem trespyd, bakepapir, en halv teskje kanel.

Bland sukkeret med vannet i en kjele. Når sirupen koker, reduser varmen, tilsett smør, eddik og kanel. La sirupen koke i ti minutter under omrøring.

Epler med karamell
Epler med karamell

Du kan legge rød matfarging til eplekaramellen for å få den til å se helt tradisjonell ut. Hell varmt vann i en større beholder og varm det opp.

Pierce hvert eple med en spyd og dypp dem i kokende vann. La dem koke i to minutter. Der vil de mykne seg og det usynlige vokslaget de smelter med smelter slik at de ikke råtner.

Ta ut eplene og tørk dem. Når karamellen begynner å danne bobler, må du kontrollere at den er klar ved å slippe en dråpe på en tallerken. Hvis den er malt, er karamellen din klar.

Vipp karamellskålen til den ene siden og sett raskt inn eplene en etter en, og roter dem langs aksen for å dekke dem jevnt med karamell.

La eplene tørke på bakepapir, gjerne voks. Epler kan pyntes med flytende sjokolade.

Spis epler noen timer etter tilberedning og ikke lagre dem i mer enn to dager.

Anbefalt: