Tre Ideer Hva Du Skal Gjøre Med Fioler

Innholdsfortegnelse:

Video: Tre Ideer Hva Du Skal Gjøre Med Fioler

Video: Tre Ideer Hva Du Skal Gjøre Med Fioler
Video: Hemmeligheten bak polyuretanskum! DU SÅ DET IKKE! Nyttige tips 2024, September
Tre Ideer Hva Du Skal Gjøre Med Fioler
Tre Ideer Hva Du Skal Gjøre Med Fioler
Anonim

Fioler, enten det er hage eller innendørs, er en av de mest delikate blomstene du kan finne. Skogfioler ble spesielt populære på 1800- og 1900-tallet, da de bokstavelig talt ble en mani for gartnere i Frankrike og England. Interessant, men i tillegg til skjønnhet, fioler kan også brukes med hell i matlaging. Derfor tilbyr vi deg 3 testede oppskrifter med fioler:

Fiolett iskrem

Nødvendige produkter: 120 g fioler, 1 liter melk, 140 g melis, 6 eggeplommer, romessens.

is med fioler
is med fioler

Fremstillingsmetode: Essensen av rom blandes med fersk melk, og alt varmes forsiktig opp på en varm ovn uten å la den koke. Tilsett noe av den allerede varme melken sukker og de tidligere piskede eggeplommene, bland godt og bland med resten av melken.

Fortsett å røre til væsken begynner å tykne. Fjern fra varmen, la den avkjøles og tilsett de rensede fioler fra håndtakene. Etter at den er avkjølt, sil den, hell den i boller og legg den i fryseren. Den kan pyntes med enten fiolette blomster eller frukt, krem eller syltetøy.

Grønn salat med fioler

Nødvendige produkter: 1 isfjell, noen kvister med grønn løk, noen kvister av ruccola, noen få fiolette blomster, 3 ss olivenolje, 1 ts balsamico, salt etter smak.

salat med fioler
salat med fioler

Foto: Sevdalina Irikova

Fremstillingsmetode: Isfjellet blir revet og vasket sammen med ruccola og helles i en bolle. Tilsett finhakket løk, krydre salaten, rør og pynt med blomstene. fioler.

Fiolett syltetøy

Nødvendige produkter: 250 g fiolette blomster, sukker sirup.

Fremstillingsmetode: Fiolette blomster blir renset fra stilkene og kokt i ca 15 minutter med litt vann. Så sil. Lag en sirup av vann og sukker hver for seg, og tilsett fioler når det blir tykt nok. Hell i tørre krukker, som lukkes umiddelbart og legges opp ned til de er avkjølte. Hvis du ønsker det, kan du også sterilisere syltetøyet i ca 10-15 minutter.

Anbefalt: