La Oss Lage Brøddeig

Video: La Oss Lage Brøddeig

Video: La Oss Lage Brøddeig
Video: Гайка с резьбой в два направления десять заходов. 2024, September
La Oss Lage Brøddeig
La Oss Lage Brøddeig
Anonim

Alle som har prøvd hjemmelaget brød vet hvordan det smaker. I vår travle hverdag har vi naturligvis ikke råd til å kna deig hver dag.

Men hvis du har en spesiell anledning og vil glede dine kjære med en deilig hjemmelaget kake, vil du finne nyttige tips for tilberedningen.

Det finnes forskjellige oppskrifter på hjemmelaget brød, hvorav noen, i tillegg til hovedkomponentene, som er mel, vann, gjær og salt, brukes forskjellige typer fett, melk og andre tilleggsingredienser. Dette er heller ikke en dårlig idé, men hvis du vil lage hjemmelaget brød i sin enkleste og mest tradisjonelle form, kan du lage det slik:

Som allerede nevnt er alt du trenger mel, vann, gjær og salt. Vanligvis krever et mellomstort hjemmelaget brød litt mer enn 1 kg. mel.

Når det gjelder gjær kan du bruke både terninger og tørrgjær, men personlig anbefaler jeg denne, terninger. Forsikre deg om at den er fersk, dette er veldig viktig. Når du åpner pakken, skal fargen være sand og gjæren skal være myk å ta på.

Du kan bruke forskjellige mengder gjær, avhengig av hvor fort du vil at deigen skal "heve". Men hvis du overdriver det med gjær, er det en fare for at brødet blir smuldret etter baking.

Det er best å tilberede et brød, bruk en halv terning - ca 10 g gjær. Oppløs det på forhånd i 500 ml varmt, men ikke varmt vann. Rør godt om.

Brød
Brød

Velg deretter beholderen der du skal elte deigen. Det kan være et brett eller en annen egnet beholder. Hell halvparten av melet, tilsett en halv teskje salt og begynn sakte å tilsette vannet med gjæren oppløst i, og elt deigen samtidig.

Fortsett til deigen er tykk, men på ingen måte fast. Den skal ikke feste seg til hendene dine, men den skal være myk å ta på. La den heve på et varmt sted.

Etter å ha doblet volumet, kna det igjen med litt mel, form brødet og stek i en forvarmet ovn / 180-200 grader / til skorpen blir brun. Ikke pakk inn brødet, bare la det avkjøles til romtemperatur.

Anbefalt: