De Vanligste Ernæringsmanglene I Verden

Innholdsfortegnelse:

Video: De Vanligste Ernæringsmanglene I Verden

Video: De Vanligste Ernæringsmanglene I Verden
Video: Негатив, агрессия, сглаз, внешнее зло уйдет обратно врагу! Булавка снимает все проклятия! 2024, September
De Vanligste Ernæringsmanglene I Verden
De Vanligste Ernæringsmanglene I Verden
Anonim

Regelmessig balansert ernæring og inntak av visse mengder næringsstoffer er grunnlaget for et sunt liv. En av de vanligste årsakene til helseproblemer i verden er manglende evne til å få nok av næringsstoffene de trenger, etc. ernæringsmangel.

En av de vanligste ernæringsmanglene er:

1. Jernmangel

Det er mangel på jern den vanligste ernæringsmangel, selv om det er et grunnleggende mineral uten som vi ikke kan. Regelmessig inntak av jern er viktig for produksjonen av hemoglobin, som fører oksygen til kroppens vev, og erytrocytter, som tjener til å opprettholde hematopoietiske funksjoner.

Mangel på jern i kroppen fører til en begrensning av mengden oksygen som når vevet, som et resultat av at cellene begynner å dø. Det kan også forårsake anemi eller organsvikt.

Blant symptomene på jernmangel er: hodepine, blek hud, kortpustethet, hårtap, tretthet og utmattelse.

Barn, gravide og vegetarianere lider oftest av jernmangel.

2. Kalsiummangel

Kalsiummangel
Kalsiummangel

Kalsium er nødvendig for å bygge og opprettholde sunne bein og for at muskler og nerver fungerer riktig. Imidlertid får ikke mer enn 10% av befolkningen nok kalsium.

Kalsiummangel fører til problemer med bein, muskler og hormonsekresjon. Symptomer på kalsiummangel inkluderer tretthet, muskelkramper og tap av matlyst.

3. Mangel på vitamin B12

Vitamin B12 opprettholder det nødvendige nivået av energi i kroppen, deltar i produksjonen av røde blodlegemer, ved å opprettholde et sunt nervesystem, benmargsregenerering.

Den store mangelen på dette vitaminet skyldes at det bare kan fås fra dyrekilder, og de fleste er allerede vegetarianere. Vitamin B12-mangel kan føre til anemi, hukommelsestap, lavt blodtrykk, balanseproblemer og mange andre helseproblemer.

4. D-vitaminmangel

Ernæringsmangel av vitamin D
Ernæringsmangel av vitamin D

Foto: 1

Vitamin D, også kjent som solvitaminet, er ansvarlig for en rekke viktige funksjoner og forhold i kroppen vår. Det har stor innflytelse på skjelettets og tennens helse - det regulerer mengden fosfater og kalsium, som er nødvendig for riktig utvikling av bein.

D-vitaminmangel er vanskelig å oppdage, da symptomene kan utvikle seg over år. Blant de viktigste tegnene på mangel på dette vitaminet er: utmattelse, ledd- og muskelsmerter, muskelsvakhet, mykgjøring av bein, økt risiko for brudd.

D-vitaminmangel forstyrrer det normale inntaket av fosfater og kalsium, reduserer bentettheten og fører til mykgjøring - de blir veldig skjøre og går i stykker med mindre skader.

Årsaken til mangelen på vitamin D er at den bortsett fra solen inneholder svært få matvarer som ørret, makrell, laks, torsk fiskeolje, eggeplommer.

5. Magnesiummangel

Selv om magnesium er det fjerde mest vanlige mineralet i kroppen, lider de fleste av dets mangel.

Magnesium spiller en viktig rolle i kroppen. Det er ansvarlig for helsen til kardiovaskulærsystemet og beinene, deltar i avgiftning og energiproduksjon, regulerer arbeidet i mage-tarmkanalen.

Symptomer på magnesiummangel inkluderer: utmattelse, tap av matlyst, kvalme, angst, kronisk søvnløshet, migrene, økt hjertefrekvens, muskelkramper.

Langvarig mangel fører til kardiovaskulære problemer, muskelkramper, osteoporose, type 2 diabetes.

Mat rik på magnesium inkluderer spinat, soya, avokado, cashewnøtter, solsikke- og gresskarfrø, brun ris og svarte bønner.

Anbefalt: