Hvordan Lage Egg Ordentlig?

Video: Hvordan Lage Egg Ordentlig?

Video: Hvordan Lage Egg Ordentlig?
Video: Hvordan lage gule egg (eller eggerøre inne i egget)? 2024, September
Hvordan Lage Egg Ordentlig?
Hvordan Lage Egg Ordentlig?
Anonim

Kokende egg fra det synspunkt er det at før vi skreller dem, kan vi ikke være sikre på hvor hardt vi har kokt dem. Det er mindre sannsynlig at ferske egg sprekker under "matlaging".

Dette skyldes lavere pH i proteinet, som får proteinet til å feste seg til den indre membranen til skallene, og "forsegle" dem sammen.

Hønseeggene legges i en bolle med kaldt vann, hvis du legger dem i kokende vann - vil de sprekke. For å forhindre at de sprekker, tilsett en teskje salt i det kalde vannet. Under tilberedningen må eggene være helt dekket med vann.

Det er mange retter som visuelt krever et mykt kokt egg med flytende eggeplomme. For å oppnå denne effekten trenger du 3 minutter etter at vannet koker. Den myke eggeplommen, kombinert med hardkokt eggehvite, tar deg omtrent 4 minutter.

Hvis du er blant fansen av hardkokte kyllingegg, er det best å la dem stå i 8 minutter etter at vannet har kokt. Hvert minutt utover denne tiden vil "forsteine" eggene dine, og de blir upersonlige - med en veldig lys eggeplomme, som blir blå på steder.

Hvordan lage egg ordentlig?
Hvordan lage egg ordentlig?

Andegg er en virkelig eksotisk spesialitet som ikke er veldig vanlig i våre breddegrader. Hvis du får slike egg, bør de vaskes grundig med kaldt vann og natron, settes tilbake i kaldt vann og koke i minst 12 minutter.

Når det gjelder vitaminer, mikroelementer, smak og ernæringsmessige kvaliteter, er vaktelegg betydelig bedre enn alle andre arter.

De gunstige egenskapene til disse eggene er også anerkjent av medisin. Regelmessig forbruk av produktet er i stand til å lindre løpet av noen nevroser og psykosomatiske problemer, inkludert bronkialastma.

For å koke dem løst, må du sette dem i kokende vann i 1-2 minutter. I motsetning til kyllinger, vil disse ikke sprekke. Hvis du foretrekker at de skal være stekt, tar det 5 minutter.

Gåsegg vaskes og legges i kaldt vann. Kok i 15 minutter på middels varme og i en panne med lukket lokk.

Anbefalt: