Hva Er Dåp Av Vin

Video: Hva Er Dåp Av Vin

Video: Hva Er Dåp Av Vin
Video: Старый советский рубанок! 👉 1981 года выпуска! Почему сильно искрит электрорубанок? 2024, September
Hva Er Dåp Av Vin
Hva Er Dåp Av Vin
Anonim

Hver av oss kan mer eller mindre sette pris på den utrolige smaken av god vin. Og legender, praksis og overtro går hånd i hånd med ham.

Fremgangsmåten for vinproduksjon har eksistert i uminnelige tider. Men oppskriften bevart fra middelalderen ville få mange til å tenke når de strekker seg etter glasset igjen med denne fristende drinken.

I denne oppskriften var den første prosessen den samme som i dag - eplene kuttes og kokes til væsken er søt nok. Deretter tilsettes gjær. Herfra følger imidlertid gjæringsprosessen.

Dåp av vin
Dåp av vin

Epler trenger ammoniakk for å nøytralisere den sure smaken av vin. I middelalderen var det imidlertid ingen som lærte folk om kjemiske prosesser.

Ammoniakk var ikke veldig kjent, så mestrene brukte en av kroppsvæskene sine, som inneholder den - urin. Det var denne prosessen som da ble kalt "vinedåpen". Det var også en av de geniale måtene for vanlige mennesker å le av sine overordnede og makthaverne.

Vinproduksjon
Vinproduksjon

Da de drakk fiendene sine med vinen de "døpte" seg selv, likte de det. Denne tradisjonen er fortsatt bevart i noen deler av Bulgaria.

Vin
Vin

Så vær forsiktig hvis noen insisterer på å servere deg sin hjemmelagde vin.

Eplevin har sin opprinnelse i gamle tyske tradisjoner. I følge vitnesbyrdene til noen beholdningsdokumenter fortsatte den å bli produsert regelmessig gjennom hele den karolingiske perioden, på Frankrikes territorium.

Nå for tiden "dåp av vin" betyr å fortynne den med vann. Mange fortynner hjemmelaget vin med vann for å redusere intensiteten.

Fortynning av vin til massebruk er imidlertid et stort problem for landet vårt.

Mange selskaper praktiserer denne fortynningen for å øke fortjenesten på bekostning av kundene. Bulkviner er de mest risikable, da de lettest kan fortynnes, eller mer presist - "døpt".

På denne måten taper landet vårt fordi vi er kjent for vår gode vin over hele verden. Selvfølgelig er vinen som er beregnet på eksport i samsvar med alle forskrifter og krav, men det faktum at bulgareren fremdeles er "navngitt" med vin er et faktum.

Anbefalt: