Hvordan Lage Kefir

Video: Hvordan Lage Kefir

Video: Hvordan Lage Kefir
Video: Hvordan lage kefir 2024, September
Hvordan Lage Kefir
Hvordan Lage Kefir
Anonim

Kefir er en tibetansk sopp som forårsaker gjæring i melk. Det gir den en spesifikk smak som alle liker, men mest av alt fans av kefir. I tillegg belaster det ham med en rekke fordeler for mennesker.

Navnet kefir kalles også den gjærede melkedrikken som stammer fra det tyrkiske, mongolske og tibetanske folk som bor i Sentral-Asia. Nylig har interessen for det gjenopplivet, takket være ny forskning og oppdagede fordeler.

Det oppnås enkelt - etter koagulering av kumelk, geitemelk eller sauemelk ved hjelp av kefirkorn etc. kefir svamp. Disse kefirkornene inneholder en unik kombinasjon av gjær, gunstige bakterier, proteiner, sukker og lipider. De produseres ikke akkurat slik - kefirbønner er hentet fra en annen elsker av kefir.

I prosessen med gjæring i melk forstørres kefirkornene og formerer seg selv. Selv den minste av dem er dobbelt så stor på en uke. De er hvite eller kremfargede, i de fleste tilfeller på størrelse med en valnøtt. De minste er størrelsen på riskorn. Medium kefirkorn på størrelse med en valnøtt og uten skall er nok til 200 ml melk.

For å lage kefir må du først få kefirbønner. I vårt land er dette nesten umulig, og derfor må du bestille dem online.

Klargjøring av Kefir
Klargjøring av Kefir

Når du får kefirbønner, legg dem i en krukke fylt nesten til randen med melk. Lukk glasset slik at det ikke kommer luft inn. Plasser den på et sted skjult for direkte sollys ved romtemperatur 18-28 grader.

Etter 1-2 dager fjernes glasset og innholdet filtreres gjennom en grov sil uten metall. Og ferdig. Herfra kan du nå variere forholdet mellom kefirmelk - fra 1:15 til 1: 5. Hvert forhold har forskjellig smak, det samme gjør forskjellige typer melk. For å være fullstendig i gjæring, trenger kefir litt tid til å bli vant til miljøet. Drikken er best etter noen dager i kjøleskapet.

Det er noen tips å følge når du lager kefir. Bruk kald melk for ikke å skade svampen og vask den bare med kaldt vann. Hell først melken, og legg deretter svampen i bollen.

Det kan hende du ikke siler den resulterende kefiren. For å gjøre dette, fjern svampen med en plast- eller treskje og konsumer den resulterende blandingen. Hvis svampen har sølet, må du vaske den godt med kaldt vann eller tørke den og aktivere den igjen.

Den resulterende drikken tas i 20 dager, etterfulgt av en pause på 10 dager, deretter ytterligere 20 dager. Det kan tas i små doser hver dag. Ved spesialisert behandling med den tibetanske soppen er det ikke ønskelig å innta alkohol.

Anbefalt: