Nyttige Krydder For Diabetes

Video: Nyttige Krydder For Diabetes

Video: Nyttige Krydder For Diabetes
Video: Diabetes: Fact or Fiction | Coaching Webinar | Diabetes 2024, September
Nyttige Krydder For Diabetes
Nyttige Krydder For Diabetes
Anonim

Krydder har egenskapen ikke bare for å forbedre smaken på retter, men også for å beskytte mot mange sykdommer.

Noen krydder beskytter kroppen mot vevskader og betennelser forårsaket av hovedsymptomet på diabetes - høyt blodsukker.

Mange krydder er ikke bare antioksidanter, men har også evnen til å forhindre dannelse av stoffer som skader vev i diabetes.

Krydder inneholder nesten ingen kalorier og er relativt billig, og dette er en god måte å tilsette antioksidanter og betennelsesdempende medisiner i kostholdet ditt.

Krydder
Krydder

Når blodsukkernivået er høyt, begynner kroppen prosessen med å feste sukker til proteinmolekyler - en prosess kjent som proteinglykering.

Stoffene som dannes som et resultat av denne prosessen aktiverer immunreaksjonene, noe som fører til betennelse og vevskader ved diabetes. Mange krydder inneholder fenol.

Det er i stand til å beskytte kroppen mot betennelse. En av de mest aktive komponentene i denne forbindelse er kanel. Det kan senke blodsukkeret etter et måltid.

I tillegg til kanel finnes fenol også i nellik og andre krydder. Ulike krydder har forskjellig fenolinnhold. Mangfoldet av krydder er bra for kroppen.

Gurkemeie
Gurkemeie

Senking av blodsukker reduserer risikoen for kardiovaskulære komplikasjoner forbundet med diabetes. Når sukker tilsettes proteinmolekyler, dannes stoffer som hjelper til med å danne aterosklerotiske plakk på veggene i blodkarene.

Det anbefales å redusere saltforbruket og øke bruken av forskjellige krydder som vil forbedre smaken på maten og ha god helseeffekt.

Kryddergurkemeie, som er et naturlig antibiotikum. Det er nyttig i diabetes og er et fantastisk antiinflammatorisk middel. Laurbærblad er også nyttig ved diabetes.

Anbefalt: