Nyttige Egenskaper Av Pinjekjerner

Video: Nyttige Egenskaper Av Pinjekjerner

Video: Nyttige Egenskaper Av Pinjekjerner
Video: Полезные свойства кедровых орехов 2024, September
Nyttige Egenskaper Av Pinjekjerner
Nyttige Egenskaper Av Pinjekjerner
Anonim

De gunstige egenskapene til sedertre nøtter er bekreftet av utholdenheten til mennesker som bor i Sibir, der sedertrær vokser i minusgrader.

Den lille størrelsen på disse nøttene har store fordeler og høy biologisk verdi. De inneholder 19 essensielle aminosyrer. En av dem - arginin, er kjent for sin evne til å senke blodtrykk og kolesterolnivå.

Proteinene i sedertre nøtter er godt absorbert og kan erstatte kjøttproteiner. Antioksidantene i disse nøttene beskytter kroppen mot de skadelige effektene av miljøet.

B-vitaminer, som finnes i pinjekjerner, forbedrer tilstanden til hud, negler og hår, sammensetningen av blodet. Nøtter inneholder også mineraler som magnesium, kobber, som nærer hjernen, danner bein og bindevev, forbedrer stoffskiftet.

Kalium støtter hjertet, reduserer hevelse, styrker tenner og bein. Cedar nøtter inneholder også mye sink, så de anbefales for alle unge og ikke så unge menn.

Pinjekjerner
Pinjekjerner

Pinjekjerner inneholder også fosfor, kalsium, nikkel, jod, bly. De er en god forebygging for skjoldbrusk sykdom og anemi.

En liten håndfull pinjekjerner kan brukes til å forebygge eller behandle gastritt og sår i tolvfingertarmen. De hjelper også med halsbrann.

Cedar mutterolje inneholder nyttige fettsyrer. Nøtter er veldig nyttige for gravide fordi de har en positiv effekt på modningen av fosteret. Under amming anbefales det også for å forbedre sammensetningen av morsmelk.

Cedar nøtter brukes også i kosmetikk. I form av oljer for ekstern bruk for problemhud er de uunnværlige. Nøtter brukes også til matlaging.

De beriker sammensetningen av hver tallerken og gir den en uvanlig smak. Ettersom de er fulle av nyttige stoffer og samtidig har lite kalorier, anbefales de i dietter. Hvis du blir sulten, spis en håndfull pinjekjerner.

De vil lade kroppen din med en stor mengde vitaminer og mineraler og sløve sultfølelsen. Så når det gjelder tid til å spise, vil du ikke føle deg veldig sulten, og du vil spise mindre.

Anbefalt: