Fordeler Og Skader Ved Morblad

Video: Fordeler Og Skader Ved Morblad

Video: Fordeler Og Skader Ved Morblad
Video: Reparation af hakker og ridser i gulve og bordplader 2024, September
Fordeler Og Skader Ved Morblad
Fordeler Og Skader Ved Morblad
Anonim

Urter helbreder, men hvis de brukes feil eller overdosering, kan det være helseskadelig. Før du tar i bruk morarket, bør du være klar over fordelene og skadene ved applikasjonen.

Mors brev er en urt som er kjent for sin høyst rensende virkning. Det er også populært kjent som senna. Den finnes i ethvert apotek og urtebutikk og er enkel å bruke og rimelig. Det er oftest i form av te fra tørkede blader, men det finnes også som en tinktur. I tillegg til bladene av urten, brukes også blomstene, og fruktene er en del av kosmetiske produkter som skrubb og ansiktsmasker.

Fordelene med senatet er resultatet av dets høyst rensende handling. Urten kan ikke bare brukes til å rense mage-tarmkanalen, men også til å behandle vedvarende forstoppelse. Det stimulerer tarmperistaltikk. Det hjelper også å fjerne ormer, og i noen land brukes det også til hudirritasjoner, leverproblemer og til å behandle aterosklerose.

Morens blad er også nyttig for folk som ønsker å gå ned i vekt. Urten bidrar til å forbedre metabolske prosesser, hjelper med å rense tarmene og utvise den akkumulerte massen i dem. For å forbedre sin rensende effekt kan senata kombineres med ingefær, kanel eller dill.

Diaré
Diaré

Effekten av å påføre urten er opptil ti til tolv timer etter inntak. Ved behandling av forstoppelse er urtens virkning mild og smertefri, noe som tillater bruk hos mennesker som lider av hemoroider, leversykdom.

Avføringseffekten av mors blad svekkes ved langvarig bruk av urten. Det kan også føre til svekkelse av tarmmusklene. Tarmen blir lat og trenger sentralstimulerende midler for å fungere.

Det er også skade fra en overdose av urten, som kan forårsake kvalme, oppkast, diaré, magesmerter og dehydrering. Hos mange mennesker forårsaker kokt høy kolikk, så det anbefales å suge urten i kaldt vann.

Mors blad skal ikke brukes av barn under to år, gravide og personer som lider av sår, kolitt og betennelse i tarmen og vedlegg.

Anbefalt: