Daglige Vaner Som Helsen Kollapser Med

Innholdsfortegnelse:

Video: Daglige Vaner Som Helsen Kollapser Med

Video: Daglige Vaner Som Helsen Kollapser Med
Video: Laila Dufseth: Tips og informasjon om kosthold og psykisk helse 2024, September
Daglige Vaner Som Helsen Kollapser Med
Daglige Vaner Som Helsen Kollapser Med
Anonim

Har du noen gang lurt på om du har skaffet deg noen? daglige vaner som skader helsen din. For for noen kan du mistenke eller til og med være fullstendig klar over det, men for andre antar du kanskje ikke at de kan skade deg. Her er det viktigste.

1. Røyking

Men vær så snill, det er ikke engang fasjonabelt lenger, og det er skrevet så mye om skaden av sigaretter at det ville være upassende å gjenta. Men når det gjelder daglig røyking, og ikke bare å "tenne" en eller annen sigarett under en gal fest, skader du ikke bare lungene, hjertet og øker risikoen for kreft, men også huden din. Negler og til og med hår. Ingen vurderer for øyeblikket deg om du er røyker og synes det er vanskelig å slutte, men vi er overbevist om at tiden virkelig er kommet for å prøve å takle denne "vice".

2. Alkohol

Daglige vaner som helsen kollapser med
Daglige vaner som helsen kollapser med

Det er ingenting galt med å drikke et glass øl eller vin til lunsj eller middag. Ifølge noen studier er dette til og med nyttig, i det minste fordi det har en beroligende effekt på vår følelsesmessige tilstand. Men hvis du systematisk overdriver det med alkohol og drikker 3-4 glass eller mer hver dag, så vil dette garantert føre til helseproblemer, og i første omgang vil det "ta bort" leveren din.

3. Usunn mat

Det har mange aspekter. Det handler ikke bare om du spiser uregelmessig eller spiser for mye. De er begge skadelig. Men det er ekstremt viktig for helsen din hva du spiser og om maten i seg selv er av høy kvalitet. Den enkleste måten å velge mat å konsumere på er å bli kjent med den såkalte. mat pyramide. De fleste ernæringsfysiologer mener at det er nøkkelen til et sunt kosthold. Juster mengden mat til vekt, alder, daglig aktivitet og helse.

4. For lite bevegelse

Daglige vaner som helsen kollapser med
Daglige vaner som helsen kollapser med

Ikke alle har tid eller lyst til å trene, men du kan alltid bruke minst 10 minutter om dagen for å holde deg ikke bare i form, men også for å støtte helsen din. Dette oppnås selv gjennom den enkleste "øvelsen" i barndommen. Men du kan også danse, gå osv.

5. Bruk høye hæler hver dag

Ja, kvinners ben ser mer elegante ut på hæler, men overdriv ikke høyden, spesielt hvis du må ha dem hver dag. Dette vil føre til smerter i ryggraden, deformitet i fingrene og til og med leddgikt. Maksimal tillatt høyde på hælene er ikke mer enn 4-5 cm.

Anbefalt: