Korianderte - Fordeler Og Påføring

Video: Korianderte - Fordeler Og Påføring

Video: Korianderte - Fordeler Og Påføring
Video: [ субтитры] Самые бюджетные пирожки. En serfeli pirojki resepti. 2024, September
Korianderte - Fordeler Og Påføring
Korianderte - Fordeler Og Påføring
Anonim

Koriander er en lite kjent urt i Bulgaria. Det er også en urt som brukes mest i indiske, middelhavsretter og Midtøsten-retter. Alle deler av koriander er spiselige, og friske blader og tørkede frø brukes til matlaging.

Smaken av korianderblader er veldig forskjellig fra frøene. Friske blader er mye brukt som ingrediens i asiatiske og meksikanske sauser og grønnsakspuréer. I meksikansk og latinamerikansk mat brukes koriander mest i guacamole. Friske blader brukes også som dekorasjon av forskjellige retter, men de bør ikke gjennomgå varmebehandling, fordi de mister sin sterke aroma.

Hjemlandet til denne urten er Middelhavet og Sørvest-Europa. Det regnes som det koriander ble brukt så tidlig som omkring 5000 f. Kr. og har vist seg å ha blitt brukt av mennesker i det gamle Egypt. Det er til og med nevnt i Bibelen.

Imidlertid vet mange ikke det koriander har enorme fordeler for helsen vår. Den inneholder elleve essensielle oljer, seks typer syrer, vitaminer og mineraler. Koriander hjelper til med å berolige huden ved betennelse. Eteriske oljer og linolsyre som finnes i den har antireumatiske og anti-artrittiske egenskaper. Eteriske oljer hjelper til med å redusere hevelse i leddgikt og revmatitt.

Koriander hjelper for behandling av hudsykdommer. Den har desinfiserende, avgiftende, antiseptiske, soppdrepende og antioksidantegenskaper. Dette bidrar til et bedre utseende av huden. Det hjelper også med å bekjempe eksem, tørrhet og infeksjoner forårsaket av sopp.

Koriander inneholder syrer som hjelper til med å senke kolesterolnivået. Syrene i urten bidrar til å øke nivået av godt kolesterol.

Munnvann
Munnvann

Koriander kan kurere diaré. Eteriske oljer som borneol og linalool bidrar til å forbedre fordøyelsen, normal og riktig funksjon av leveren og dermed bidra til å redusere diaré.

Koriander vinner også popularitet for å forebygge kvalme, oppkast og opprørt mage. Når du har høyt blodtrykk, anbefales det å ta koriander fordi det reduserer det.

Koriander hjelper til med sår og sår i munnhulen. Koriander er også nyttig for personer som har anemi fordi den inneholder en stor mengde jern. Studier viser at koriander også hjelper med allergier fordi den har antihistaminegenskaper som reduserer effekten av sesongmessige allergier og høysnue betydelig.

Som vi vet er salmonella en av de farligste årsakene til matbåren sykdom. Men koriander kommer til unnsetning igjen. Den har svært høye nivåer av dodekan, som er en naturlig forbindelse som er mye sterkere enn et antibiotikum, og som er en av de kraftigste midler for å bekjempe salmonella.

Koriander er en rik kilde til kalsium og hjelper derfor bein til å bli sunnere.

Og etter alle fordelene vi har listet opp, og de er bare en liten del av alle gunstige effekter av urten på menneskers helse, la oss snakke om hvordan å lage korianderte og hva det er nyttig for.

Svært ofte forveksler folk koriander med persille fordi bladene er flate. Korianderte hjelper for bedre fordøyelse og fjerner giftstoffer fra kroppen. I de fleste tilfeller har koriander en frisk, oftere sitrussmak, noe som betyr at den er ideell for å lage te.

Korianderolje
Korianderolje

For dette trenger du hakket fersk eller tørket koriander, tekanne, tekanne, kokende vann, tekopp og sukker eller honning. Ha koriander i en tekanne eller kopp, avhengig av hvor mye te du vil ha. Fyll den med kokende vann og la den stå i 10 minutter. På denne måten frigjøres smak og næringsegenskaper i vannet.

Hvis nyttig korianderte du er ikke søt nok, du kan tilsette honning eller sukker etter eget valg. Du kan få alle fordelene og nyttige egenskapene til koriander ved å drikke en kopp urtete hver dag.

Se også disse helseoppskriftene med koriander. La oss hjelpe deg til slutt ved å forklare hvordan korianderolje hjelper til med fordøyelsen.

Anbefalt: