Kamille

Innholdsfortegnelse:

Video: Kamille

Video: Kamille
Video: KAMILLE - Mirror Mirror (Official Video) 2024, September
Kamille
Kamille
Anonim

Kamille er en medisinsk plante, spesielt en urt som ofte brukes i forskjellige sykdommer. Bruk av kamille og oftere blir kamille te mye brukt hovedsakelig på grunn av den behagelige lette aromaen og smaken av avkoket.

Spesielt egnet kamille te kombineres med honning. Gjennom årene har kamille blitt et verdifullt råstoff for den kjemiske og kosmetiske industrien, og i dag er det mange produkter på markedet som kremer, skrubb, sjampo med kamilleekstrakter.

Det latinske navnet på kamille er Matricaria, og i vårt land er det også kjent som "kamille". Faktisk kommer navnet Matricaria fra det latinske mater, som betyr mor. Kamille er en årlig urteaktig plante som er en lav plante og har en forgrenet stamme. Kamillen når en maksimal høyde på 50 cm. Bladene er dobbelt- og tredobbelte, filamentøse, kuttede. Kamille blomster blir samlet i en kurvblomstring.

Kamille har lange stilker som har mange stengler, og ender i små hvite blomster med uttalt gule stammer. Kamilleverdenene består av ringformede, hvite, lingual, kvinnelige blomster og indre, rørformede, gule, biseksuelle blomster. Blomstersengen er konveks og hul på innsiden. Frukten av kamille er et langstrakt brunt frø.

Kamille er en vill kultur - den finnes i enger, enger, ås, til og med på ugressete og forlatte steder og langs veier.

Sammensetning av kamille

Kamille
Kamille

I kjemikaliet sammensetning av kamille elementene i fargene skiller seg ut. De inneholder eterisk kamilleolje, som har en grønn til blå farge avhengig av mengden azulener. Kamilleolje inneholder en stor mengde parafin og sesquiterpener av kadinentypen (ca. 10%), samt kapryl-, nonyl- og isolersyre.

Hovedingrediensene er bisabol og oksygenderivatene farnesen og chamazulene, som inneholder forskjellige mengder - fra 1 til 15%. Kamille er rik mer av kumariner, flavonoide glykosider apin og patulitrin, slimete stoffer, nikotinsyre, salisylsyre, glyserider av oljesyre palmitinsyre, stearinsyre og linolsyre, karoten, C-vitamin, slimete og bitre stoffer.

Valg og lagring av kamille

Kamille
Kamille

Tørket kamille kan kjøpes fra nesten ethvert apotek. Oppbevar den tett lukket i tørre skap der det ikke er tilgang til direkte sollys.

Det er best å samle blomster av kamille om sommeren i tørt vær. Det er viktig å ta i betraktning at den høyeste konsentrasjonen av essensiell olje observeres i perioden juni til august. Fordi kamille har en sterk aroma, bør den ikke oppbevares i nærheten av matvarer som kan absorbere denne aromaen.

Den produseres i følgende former:

- tørt råmateriale - te;

- flytende tinktur;

- ekstrakt;

- kapsler

- kamilleolje.

Fordeler med kamille

Kamille
Kamille

Tysk kamille (Matricaria recutita) og romersk kamille (Chamaemelum nobile) er de to viktigste variantene av planten som brukes til behandling. De to artene har lignende effekter på menneskekroppen, men tysk kamille kan være litt sterkere. Blomsterkurver (Flores Chamomillae) brukes til medisinske formål. De blir plukket når tungene til de perifere hvite blomstene er i vannrett stilling. Plukkingen gjøres manuelt eller med spesielle kammer. Blomstene er løsrevet med en stilk som ikke er lengre enn 3 cm.

Kamille er populært som medisinsk plante, som ofte brukes i forskjellige sykdommer. Generelt har kamille antiinflammatorisk og mykgjørende virkning i sykdommer i fordøyelseskanalen, så vel som i inflammatoriske prosesser i menneskets luftveier.

For behandling av luftveiene brukes det til innånding og gurgler. Eksternt brukes kamille til å vaske den betente slimhinnen i øynene, livmoren. Kamille er et utmerket middel som brukes som komprimering eller skyll anus for hemoroider.

Kamille gjør det lettere å gå i stort behov uten avføringseffekt, og på denne måten hjelper kamille indirekte til den interne behandlingen av hemoroider, som kan behandles utvendig med kamille salve. Denne salven kan også brukes til sår. Innånding av kamille damp forårsaker rask lindring av forkjølelse og bihulebetennelse, hvoretter man selvfølgelig skal holde seg varm hjemme. Kamille avkok har en ekstremt gunstig effekt på inflammatoriske prosesser og steiner i nyrene og blæren.

Kamille er også et av de mest berømte naturlige beroligende middelene. Dens te farger hjelper til med å normalisere søvn og forbedre kvaliteten. Sammen med dette kamille hjelper for å redusere stress og forbedre tilstanden til magesykdommer. Har en utmerket effekt på lindring av halsbrann og kvalme.

I tillegg til å forbedre vår indre tilstand, har denne beroligende planten også muligheten til å ta vare på utseendet. For eksempel, hvis du ser på sammensetningen av mange kosmetiske produkter, vil du sannsynligvis merke kamille i mange av dem. Dette er fordi det har en rekke fordeler som støtter hudens helse.

Fordeler for kamillehud

Kamille
Kamille

1. Kamilleblomster har ikke bare utmerket betennelsesdempende virkning. De er også en fantastisk antioksidant og hjelper derfor med å berolige huden og eliminere rødhet. Kamilleavkok hjelper til med å lindre hudirritasjoner som eksem og psoriasis.

2. Polyfenoler og fytokjemikalier i kamille akselererer celleregenerering, reduserer rynker og gjør arr mindre synlige.

3. Produsenter legger ofte til kamilleekstrakt i solkrem da det beskytter huden mot de skadelige effektene av miljøet. Det bremser også aldring av huden.

4. Antioksidantene i sammensetningen av blomstene har en utmerket effekt på huden og forbedrer tilstanden. Sammen med dette kamilleekstrakt hjelper for å opprettholde normal blodsirkulasjon til huden, noe som igjen er veldig viktig for å opprettholde skjønnheten i lang tid og glatte ut huden.

5. Denne ingrediensen brukes ofte også i øyekremer kamilleekstrakt bryr seg for det sarte området, fjerner hevelser, fine linjer og rynker. Avkjølte poser og kamille te kan redusere mørke ringer under øynene.

6. Geler for å vaske ansiktet med kamille gjør en utmerket jobb med å rense huden forsiktig fra oljeaktig og fjerne døde celler. Kosmetikk med kamille er delikat og forårsaker ikke irritasjon eller betennelse.

Kontraindikasjoner for bruk av kamille

Honning med kamille
Honning med kamille

Selv om mange mennesker tror at denne planten er helt ufarlig, har den fremdeles noen relative kontraindikasjoner. Først og fremst bør det ikke tas av gravide kvinner, mens ammende kvinner kan konsumere avkok eller oljer av kamille med spesiell forsiktighet. Dette gjelder også personer som har kroniske patologier, og det er også viktig å oppsøke lege hvis du tar medisiner. Det bør ikke tas i tilfelle individuell intoleranse mot kamille.

Bivirkninger av kamille

Selv om det er sjeldent, kan følgende bivirkninger forekomme:

1. Økt trykk;

2. Blødningsfare;

3. Oppkast;

4. Bronkospasme;

5. Quinckes ødem - hos personer med intoleranse.

6. Allergisk utslett, urtikaria;

7. Kløe (med ekstern bruk av kamilleekstrakt eller oljer).

Legender om kamille

Kamille
Kamille

For flere hundre år siden trodde folk at disse vakre blomstene ville vokse de stedene der de lyse ildstjernene faller. De gamle trodde at kamille var et symbol på solen og dens store kraft og energi. De trodde at denne planten var som en liten mini-sol, og derfor ble den ofte brukt i magiske ritualer. Ofte har unge jenter til og med gjettet på bladene til denne blomsten, som alltid er et annet tall, nemlig jevn eller merkelig.

Det er også en vakker legende om at disse små vakre blomstene var paraplyer av mystiske og fantastiske små skapninger. Den vakreste er imidlertid legenden om opprinnelsen til denne blomsten. Den forteller historien om to elskere som ikke kunne leve uten hverandre. En dag har gutten en drøm med en mystisk eng, som var dekket av vakre små blomster. Å våkne opp fra denne drømmen, vurderer han en av disse blomstene på puten sin. Så bestemmer han seg for å ta den og gi den til sin elskede.

Jenta er overrasket over skjønnheten og ber sin kjæreste om å finne flere slike farger slik at alle elskere kan berøre ham og hans magiske kraft. Han er enig og begynner å lete etter kamillefarger overalt. En dag faller han inn i drømmeriket, og det er der han finner en enorm eng av kamille. Herskeren over dette riket setter en betingelse for den unge mannen at han kan beholde buketten med kamille, men til gjengjeld må han forbli for alltid i dette rike. Den forelskede unge mannen elsket sin elskede så mye at han gikk med på tilstanden til herskeren over drømmeriket.

Avkok av kamille

Kamille
Kamille

Kamilleekstrakt oppnås kaldt. For ham 10 ts. urt er oversvømmet med 500 ml kaldt vann. Etter 8 timers belastning. Drikk denne mengden i 1-2 dager. Kamilleinfusjon påføres internt og eksternt. Hell 2-3 ss. kamille med 250 ml kokende vann, la den stå i en lukket beholder i 1 time. Te drikkes to ganger.

Kamilleolje har blitt brukt til å gni i nevralgi og revmatisme i leddene siden antikken. Egypterne betraktet en gang at de glødende blomstene av kamille var solgudens blomst. Den har evnen til å redusere temperaturen og kjøle seg ned i varmen. Blant de helbredende oppskriftene i de gamle bøkene er de som forklarer at kamilleolje eliminerer tretthet i lemmer. Kamille te komprimere, påført en syk blære, lindrer smerte.

Se flere helbredende oppskrifter med kamille.

Anbefalt: