Hva Er Fordelene Med Fermentert Mat?

Video: Hva Er Fordelene Med Fermentert Mat?

Video: Hva Er Fordelene Med Fermentert Mat?
Video: Utendørs Badstutønne fra Incolise l Med omkledningsrom 2024, September
Hva Er Fordelene Med Fermentert Mat?
Hva Er Fordelene Med Fermentert Mat?
Anonim

Mange gjærede matvarer, pickles og vegetabilske pickles brukes ikke bare som mat, men også som medisin. Folk har brukt disse matvarene i århundrer uten å vite hvorfor de har en slik helbredende effekt.

Naturlige melkesyre- og gjæringsenzymer, som produseres under gjæringsprosessen, har en gunstig effekt på metabolisme og helbredende egenskaper i noen sykdommer.

Melkesyre ødelegger skadelige bakterier i tarmene og bidrar til bedre fordøyelse. Fermentert mat er veldig lett å fordøye. De forbedrer tarmhygiene og leverer egnede ingredienser for produksjon av egne vitaminer i tarmene. Disse produktene er også en utmerket forebyggende mat mot forstoppelse.

Pickles
Pickles

Nå forstår du hvorfor fermenterte matvarer som surkål, syltede greener, surt svart brød og yoghurt alltid oppleves å opprettholde god helse og forynge mat. I tillegg behandler de vellykket leddgikt, sår, forkjølelse, fordøyelsesforstyrrelser og til og med lumsk kreft.

Det skal bemerkes at surkål og sylteagurk kjøpt fra butikken ikke kan betraktes som matvarer med naturlig melkesyre fordi de ikke inneholder den. I de fleste tilfeller er de tilberedt med forskjellige giftige kjemikalier og konserveringsmidler.

Lag din egen gjærede mat, hvis du selvfølgelig har evnen og ønsket.

Her er en interessant oppskrift for å lage hjemmelaget kefir.

Vinter
Vinter

Kefir er en gjæret melkedrikk som stammer fra det tyrkiske, mongolske og tibetanske folket som bor i Sentral-Asia. Det er spesielt populært i Russland og de tidligere sovjetrepublikkene. For å forberede det trenger du kefirbønner. Kefirkorn er en kombinasjon av bakterier og gjær i en matrise av proteiner, lipider og sukker. Bønnene er veldig lik blomkål. Kefir bønner kan ikke produseres - du må få dem fra en annen kefir elsker.

Legg en spiseskje kefirbønner i et glass melk, rør dem og la dem stå ved romtemperatur over natten. Melken er klar når den koagulerer. Kefir er en ekte "ungdomseliksir", brukt av hundreåringer i Bulgaria, Russland og Kaukasus som en del av deres daglige kosthold.

Nylig har kefir gjenopplivet og blitt veldig populær på grunn av ny forskning og funn relatert til fordelene med denne drikken og probiotika den inneholder. Mange forskjellige bakterier og gjær finnes i kefirkorn, som er komplekse og variable kolonier av mikroorganismer.

Anbefalt: