De Mest Nyttige Kildene Til Jod

Innholdsfortegnelse:

Video: De Mest Nyttige Kildene Til Jod

Video: De Mest Nyttige Kildene Til Jod
Video: En blid helbredende melodi til afslapning! Denne musik er af fantastisk, uhyre skønhed! 2024, September
De Mest Nyttige Kildene Til Jod
De Mest Nyttige Kildene Til Jod
Anonim

Jod er kjent for å spille en nøkkelrolle i skjoldbruskkjertelen, og jo bedre den fungerer, desto raskere blir stoffskiftet.

Dessuten, jod hjelper å forbrenne kalorier raskere, gjør dem til energi i stedet for fett, styrker hårsekkene, og hjelper med hårtap, øker immuniteten, reduserer risikoen for kreft og mange andre fordeler.

Gravide kvinner bør være spesielt forsiktige med nivået av jod i kroppen dem. I følge Verdens helseorganisasjon er en mangel på dette elementet en av de viktigste årsakene til mental retardasjon hos nyfødte over hele verden.

Det er kjent at det daglige inntaket av jod er 150 mcg, og for gravide - 250 mcg. Se i de følgende linjene de mest nyttige kildene til jod.

1. Tranebær

Dette lille syrlige jordbæret inneholder en enorm mengde antioksidanter, verdifulle vitaminer, grunnstoffer og stoffer, inkludert vitamin C, vitamin K, som bidrar til bedre absorpsjon av kalsium, fiber og jod. 100 gram tranebær inneholder ca 350 mcg jod. Legg denne frukten til kaker, salater og sauser, så blir din daglige norm sikret.

2. Bær

jordbær er rik på jod
jordbær er rik på jod

I de varme månedene kan du trygt spise jordbær, så ikke bare for å nyte den gode smaken, men også for gir et enkelt daglig inntak av jod. Ett glass inneholder nesten 10% av den daglige normen for dette elementet, nemlig 13 mcg. I tillegg forbedrer jordbær immuniteten og reduserer, ifølge forskning, nivået av "dårlig kolesterol".

3. Tørkede plommer

De nyttige egenskapene til dette produktet er veldig mange. En av dem er at de regulerer blodsukkernivået, noe som kan redde deg fra å utvikle type 2-diabetes og fedme. De senker også kolesterol og styrker bein. De inneholder vitamin K og betakaroten. Bare fem svisker inneholder 13 mcg jod, slik at du enkelt kan få en del av den daglige normen for dette elementet.

4. Reker

Mye av sjømaten er inneholdt stor mengde jod, hvorav den ene er reker. 100 gram inneholder 40 mcg jod, så hvis du er glad i sjømat, kan du enkelt få en del av den daglige normen.

5. Feber

Det er det andre veldig nyttige produktet. Generelt har hvit fisk lite fett og kalorier, men den er også rik på vitaminer og elementer, inkludert jod. En porsjon på 100 gram inneholder 110 mikrogram jod. I tillegg er den rik på kalsium, magnesium, kalium, fosfor, vitamin E og B-vitaminer, spesielt vitamin B12, som er involvert i det kardiovaskulære systemets normale funksjon.

6. Tunfisk

Dette er litt mer fet fisk, men likevel ikke mindre nyttig. Blant de verdifulle egenskapene til tunfisk er dens evne til å forhindre hjerneslag. Nyere forskning har vist at personer som konsumerer mer av denne sjømaten, nemlig 3-4 ganger i uken, reduserer risikoen for hjerneslag med 30%. Tunfisk inneholder mye kalium, fosfor, kalsium, magnesium, jern og jod (i 100 gram ca. 18 mcg).

7. Tyrkisk kjøtt

Dette er en annen utmerket en sunn kilde til jod. Tyrkisk kjøtt er elsket av alle, til og med idrettsutøvere, fordi det inneholder en stor mengde protein og også folk som ønsker å gå ned i vekt fordi det har en lav prosentandel fett. Men kalkun kjøtt bør også være elsket for det høye innholdet av kalsium, kalium, sink, jern, fosfor, jod (ca. 37 mcg per 100 gram) og B-vitaminer.

8. Poteter

poteter er rike på store mengder jod
poteter er rike på store mengder jod

Mange spiser ikke poteter fordi de har et høyt innhold av stivelse, noe som igjen kan føre til vektøkning. Dette betyr imidlertid ikke at du bør utelukke dette så nyttige produktet helt fra kostholdet ditt.

Den inneholder også mange nyttige stoffer: jern, fosfor, kalsium og sink - alt sammen bidrar til utmerket beinhelse. I tillegg er denne grønnsaken rik på vitamin B6, kalium, magnesium og jod. En mellomstor potet inneholder omtrent 60 mcg jod, noe som er nesten halvparten av den daglige normen.

9. Hvite bønner

Bønneretter er ikke bare deilige, men også veldig nyttige, da den inneholder fiber, noe som er veldig bra for helsen. Samtidig har bønner en lav glykemisk indeks, noe som er ekstremt viktig for diabetikere, da GI-nivået bidrar til å øke / senke blodsukkeret.

I tillegg til fiber og protein er hvite bønner rike på magnesium, kobber, sink, folsyre, som er nødvendige for å skape nye celler i kroppen og holde dem i god stand og, selvfølgelig, jod - i 100 gram bønner inneholder litt mer enn 30 mcg (mikrogram).

10. Tang (tang)

Det ville være en virkelig forbrytelse å ikke inkludere dette produktet i kostholdet ditt, da det er et reelt lager av jod. 100 gram av produktet inneholder ca 300 mcg jod, noe som er 2 ganger mer enn den daglige normen. I tillegg har tang bare 25 kalorier (per 100 gram), nesten ikke fett og karbohydrater - et reelt funn for folk som er på diett.

Jodmangel kan føre til depresjon, dårlig hjernefunksjon og vektøkning. For å beskytte deg mot alt dette, i tillegg til en rekke andre problemer, må du konsumere nok produkter de har økt jodinnhold.

Anbefalt: