Vi Trenger Opptil 120 Gram Protein Per Dag

Video: Vi Trenger Opptil 120 Gram Protein Per Dag

Video: Vi Trenger Opptil 120 Gram Protein Per Dag
Video: How Much Protein Can Your Body Absorb Per Meal? 2024, September
Vi Trenger Opptil 120 Gram Protein Per Dag
Vi Trenger Opptil 120 Gram Protein Per Dag
Anonim

Proteinkomponenten i dietten er blant de viktigste ingrediensene i den daglige menyen.

Det daglige behovet for protein i dietten er opptil 120 g. Men dette er det maksimale. Vanligvis blir omtrent 70-100 g protein tatt inn i kroppen daglig, noe som faktisk er en tilstrekkelig mengde.

Proteininntak er spesielt nødvendig for ungdommer. De gjennomgår intensive prosesser for å bygge celler og vev. Derfor trenger de mer protein.

Og hvis for voksne er mengden protein som brukes per dag 1,1 - 1,3 g per kilo kroppsvekt, så for barn kan denne frekvensen økes 2-3 ganger.

Biff
Biff

Imidlertid er ikke bare mengden, men også kvaliteten på de forbrukte proteinene viktig. Proteiner består av enklere forbindelser - aminosyrer, blant hvilke de såkalte. essensielle aminosyrer.

Menneskekroppen kan ikke syntetisere dem alene, så de må komme utenfra.

Spesielt rik på essensielle aminosyrer er animalske proteiner, som er en del av produkter som storfekjøtt, torsk, egg, meieriprodukter (ost, cottage cheese).

Planteprodukter inneholder langt færre essensielle aminosyrer enn animalske produkter. Derfor er ikke vegetarisme alltid nyttig. Når du bare bruker planteprodukter, mottar ikke kroppen den nødvendige mengden essensielle aminosyrer, og dette påvirker kroppens syntese av protein.

Valnøtter
Valnøtter

For det normale løpet av proteinmetabolismen, må vegetarianere konsumere en stor mengde mat, noe som ikke er viktig for mage-tarmkanalen.

Av planteprodukter inneholder en stor mengde essensielle aminosyrer i valnøtter. Imidlertid kan de knapt utgjøre hoveddelen av matrasjonen.

For informasjon vil vi legge til at forbrenning av 1 g protein gir 4 kilokalorier.

Vi bør ikke glemme at proteiner har den såkalte. spesifikk dynamisk handling, dvs. akselerere metabolismen av andre stoffer, nærmere bestemt absorpsjonen av fett i kroppen.

Derfor, i forskjellige dietter for vekttap, må proteiningrediensen være komplett, ellers vil det blokkere fettmetabolismen.

Anbefalt: