Topp 9 Nøtter For Bedre Helse

Innholdsfortegnelse:

Video: Topp 9 Nøtter For Bedre Helse

Video: Topp 9 Nøtter For Bedre Helse
Video: Agrogoroskop fra 08 til 10 august 2021 2024, September
Topp 9 Nøtter For Bedre Helse
Topp 9 Nøtter For Bedre Helse
Anonim

Nøttene er sunne og er en enkel måte å få en sunn frokost når som helst. Selv om de vanligvis inneholder mye fett, er de gunstige og sunne. Nøtter er også en god kilde til fiber og protein.

Mange studier viser at nøtter gir en rekke helsemessige fordeler - spesielt når det gjelder å redusere risikofaktorene for hjertesykdom. Her er 9 typer deilige nøtter og deres helsemessige fordeler.

Helsemessige fordeler av å spise nøtter

Generelt er nøtter gode kilder til fett, fiber og protein. Det meste av fett i nøtter er enumettet fett, samt omega-6 og omega-3 flerumettede fettstoffer. Imidlertid inneholder de noe mettet fett. Nøtter har også en rekke vitaminer og mineraler, inkludert magnesium og vitamin E. Mange studier har undersøkt helsemessige fordeler av økt inntak av nøtter. En analyse av 33 studier viste at kosthold med mye nøtter ikke påvirket vektøkning eller vekttap signifikant. Og likevel, selv om det har liten effekt på vekten, viser mange studier at folk som spis nøtter, lever lenger enn de som ikke gjør det.

1. Mandler

Nøtter for helse
Nøtter for helse

Mandler er nøtter som inneholder en rekke nyttige næringsstoffer. En porsjon - 28 gram eller en håndfull, inneholder omtrent 161 kalorier, 14 gram fett, 6 gram protein og 6 gram karbohydrater. Mandler kan forbedre kolesterolnivået. En rekke studier har funnet at å spise mandler ofte kan redusere "dårlig" LDL-kolesterol, total kolesterol og oksidert LDL-kolesterol, noe som er spesielt skadelig for hjertesykdommen.

2. Pistasj

Pistasjenøtter
Pistasjenøtter

Pistasj er en nøtt med mye fiber. En håndfull eller ca 28 gram pistasjenøtter inneholder ca 156 kalorier, 12,5 gram fett, 6 gram protein og ca 8 gram karbohydrater. Som mandler kan pistasjenøtter forbedre kolesterolnivået.

3. Nøtter

Valnøtter er bra for helsen
Valnøtter er bra for helsen

Valnøtter er en veldig populær nøtt og en utmerket kilde til omega-3 fettsyrer og alfa-linolensyre. En håndfull valnøtter inneholder ca 182 kalorier, 18 gram fett, 4 gram protein, 4 gram karbohydrater. En rekke studier hevder at å spise valnøtter reduserer totalt kolesterol og "dårlig" LDL-kolesterol betydelig, mens de øker "gode" HDL-kolesterolnivåer. Interessant, en studie av studenter fant at å spise valnøtter har en gunstig effekt på hjernen.

4. Grøt

Grøt
Grøt

Cashewnøtter er en tre nøtt som inneholder mange næringsstoffer. En håndfull cashewnøtter eller 28 gram har 155 kalorier, 12 gram fett, 5 gram protein, 9 gram karbohydrater. En rekke studier har undersøkt om kosthold med høyt cashewnøtt kan forbedre symptomene på metabolsk syndrom. En studie konkluderte med at et kosthold som inneholder 20% av cashewkaloriene forbedret blodtrykket hos mennesker med metabolsk syndrom.

5. Pekannøtt

Pakker
Pakker

Pekannøtter brukes ofte i desserter, men de er ganske næringsrike og næringsrike nøtter. En håndfull pekannøtter eller 28 gram inneholder 193 kalorier, 20 gram fett, 3 gram protein, 4 gram karbohydrater. Flere studier har vist at pekannøtter kan senke "dårlig" LDL-kolesterol hos mennesker med normale kolesterolnivåer. Som andre nøtter inneholder pekannøtter også polyfenoler, som er forbindelser som fungerer som antioksidanter.

6. Makadamianøtter

Macadamia
Macadamia

Makadamianøtter inneholder et bredt spekter av næringsstoffer og er en flott kilde til enumettet fett. En håndfull makadamianøtter eller 28 gram har 200 kalorier, 21 gram fett, 2 gram protein, 4 gram karbohydrater. Mange av de helsemessige fordelene med macadamianøtter er relatert til hjertehelsen.

7. Paranøtter

Paranøtter for helse
Paranøtter for helse

Paranøtter kommer fra et tre i Amazonas og er en utrolig rik kilde til selen. En håndfull paranøtter eller 28 gram inneholder 182 kalorier, 18 gram fett, 4 gram protein, 3 gram karbohydrater. Selen er et mineral som fungerer som en antioksidant. Selenmangel er sjelden og forekommer vanligvis bare i visse sykdomstilstander. Ifølge en studie lider for eksempel personer som gjennomgår hemodialyse for nyresykdom av mangel på selen. Når disse menneskene bare spiser en paranøtter om dagen i tre måneder, begynner nivåene av selen i blodet å bli normal.

8. Hasselnøtter

Hasselnøtter og deres helsemessige fordeler
Hasselnøtter og deres helsemessige fordeler

Det er mange hasselnøtter næringsrike nøtter. En håndfull hasselnøtter eller 28 gram inneholder 176 kalorier, 9 gram fett, 6 gram protein, 6 gram karbohydrater. Som mange andre nøtter har hasselnøtter en gunstig effekt på risikofaktorer for hjertesykdom. En studie fant at en diett rik på hasselnøtter senker total kolesterol, "dårlig" LDL-kolesterol og triglyserider.

9. Peanøtter

Peanøtter
Peanøtter

I motsetning til de andre nøttene i denne artikkelen, er peanøtter ikke treanøtter, men tilhører belgfrukterfamilien. Imidlertid har de lignende ernæringsprofiler og helsemessige fordeler som nøttene som er oppført ovenfor. En håndfull peanøtter eller 28 gram inneholder 176 kalorier, 17 gram fett, 4 gram protein, 5 gram karbohydrater. En studie av mer enn 120.000 mennesker fant at høyere peanøttinntak var assosiert med lavere dødelighet. Interessant, en studie hevder at kvinner som spiste peanøttsmør mer enn fem ganger i uken hadde lavere nivåer av type 2-diabetes.

Anbefalt: