Mat Og østrogen

Video: Mat Og østrogen

Video: Mat Og østrogen
Video: 3 Foods to Reduce Estrogen to Lose Weight- Thomas DeLauer 2024, September
Mat Og østrogen
Mat Og østrogen
Anonim

Østrogen, eller mer spesifikt østrogen, er et steroid-kvinnelig kjønnshormon. De er relatert til eggløsning og seksuell oppførsel fra kvinnelige individer.

De finnes også i mannlige kropper, men i mye mindre mengder. Det er på grunn av dette at det var overraskende for forskere å oppdage at østrogennivået i menns kropper har steget kraftig de siste tiårene.

To hovedfaktorer er skyld i denne økningen - inngangen til hverdagen til kjemiske forbindelser som etterligner effekten av østrogen (hormonforstyrrende stoffer), samt overdreven bruk av matvarer med visse mengder østrogen.

Melk
Melk

Forbindelsen mellom mat og østrogen har blitt snakket om i lang tid, men det er fremdeles ingen enighet om hvem av dem som virkelig skader og hvilke som ikke gjør det.

Imidlertid, for det første som østrogene matvarer, setter alle eksperter melk og produkter der hovedingrediensen er soya. Og dette er ikke overraskende.

Kyr
Kyr

På grunn av den monstrøse industrialiseringen av moderne oppdrett, blir melk hentet fra kyr som blir oppdratt i et laboratorium og holdes gravid nesten hele året, slik at de kan produsere mer melk.

Det er derfor nivåene av østrogen i melken er mye høyere enn vanlig. Og de faller henholdsvis inn i forbrukernes kropper.

Soyabønner
Soyabønner

Situasjonen er lik kyllinger (spesielt i vårt land), i hvis kropp vekststimulerende midler av helt østrogen natur blir introdusert.

Østrogen mat
Østrogen mat

Enkel erfaring viser effekten av østrogen i melk på menn. Etter inntak av fersk melk øker nivåene av østrogen i serum og protoevogen betydelig.

Umiddelbart etter dette forbruket faller nivåene av testosteron og to andre mannlige hypofysehormoner, samtidig som urinnivået til de tre østrogenene - E1, E2 og E3 er forhøyet.

Imidlertid er det overraskende hvorfor det ikke er noen økning i det mer aktive østrogenet - østradiol etter at du har tatt mengden i den mannlige kroppen.

På den annen side, da en identisk test ble utført på kvinner, etter inntak av fersk melk, viste de absolutt ingen endring i østrogennivået.

Soyaprodukter antas å ha de største "østrogenlignende effektene". Dette skyldes det høye innholdet av fytoøstrogener i dem.

De er naturlige stoffer som etterligner virkningen av østrogen med dens lignende kjemiske struktur.

Østrogen har kreftfremkallende egenskaper. Hos kvinner påvirker det utviklingen av bryst- og livmorkreft, og når den overstiger mengdene i mannkroppen, ser den etter årsaken til prostatakreft.

Imidlertid, når det syntetiseres i normale mengder, kan østrogen faktisk være ekstremt gunstig for menn, da dette hormonet binder seg til høyere nivåer av kardiovaskulære lipoproteiner.

Dette er sfæriske makromolekylære komplekser av lipider og proteiner i blodet som tar kolesterol ut av kroppen. I tillegg hjelper østrogen med å opprettholde arbeidet med androgencelle reseptorer.

Anbefalt: