Oppbevaring Av Persille

Video: Oppbevaring Av Persille

Video: Oppbevaring Av Persille
Video: Carre d'agneau persille Bouquetiére de légumes 2024, September
Oppbevaring Av Persille
Oppbevaring Av Persille
Anonim

Persille er en av de mest brukte grønne krydderne - den brukes til å krydre supper, retter, salater, dekorere hors d'oeuvres. Persille gir en behagelig smak og aroma til enhver rett.

Det er forskjellige måter å lagre persille på, slik at den når som helst kan brukes som et tillegg til dine favorittretter. Den vanligste lagringsmetoden er tørking.

Før tørking rengjøres persillen for gulnede, visne og råtne blader. Vask så veldig godt under rikelig med rennende vann.

Persille formes til bunter og henges for å tørke i et tørt rom, helst der det er strøm. Soltørking persille anbefales ikke.

Når den tørkes ute, knuses den fra solstrålene og mister fargen. Beredskapen til tørket persille kan kontrolleres ved å berøre fingrene.

Persille
Persille

Riktig tørket persille skal omgjøres i små biter når den presses lett. Du kan også tørke persille på en sil eller på rent papir.

Tørking av persille går raskt og enkelt i ovnen. Krydderet finhakkes og fordeles i en panne. Ovnens temperatur i løpet av de første tre timene skal være 40 grader.

Når persillen visner, stiger temperaturen til 60 grader og tørker til en klar tilstand. Tørket persille blir deretter malt med en pulversikt og lagret i ugjennomsiktige krukker.

På denne måten mister persille ikke fargen og aromaen. I stedet for å tørke persille kan du fryse det. Dette er en veldig rask og praktisk måte å lagre grønne krydder på.

Vask persille godt, hakk fint, fyll fryseposer og sett til frysing. I løpet av de første to timene fjernes konvoluttene flere ganger og ristes for å forhindre at de sitter fast.

Anbefalt: