Smakfulle Marinader For Oliven

Innholdsfortegnelse:

Video: Smakfulle Marinader For Oliven

Video: Smakfulle Marinader For Oliven
Video: Marinated Olives with Lemon, Oregano & Garlic 2024, September
Smakfulle Marinader For Oliven
Smakfulle Marinader For Oliven
Anonim

Smaken av oliven er ekstremt ubehagelig. De er bitre og vanskelige å fordøye. Nettopp på grunn av dette er det utrolig hvordan mennesker i antikken lærte å marinere dem på en måte som gir dem den kjente smaken.

Legenden forteller at et skip med sekker med oljebærende frukt krasjet i en stein nær kysten. Oliven sank. Etter nesten en måned kastet brenningen dem i land, der de sultne sjømennene ble overrasket over å høre at de hadde en ny og utrolig smak.

I dag er det tusenvis av typer marinader for matlaging av oliven. Her er noen av de beste blant dem.

Marinade med tørket basilikum

Nødvendige produkter: 250 g oliven, 1 ss. tørket basilikum, 2 ss. salt, 2 ss. eplecidereddik, 4 ss. olivenolje, vann

Fremstillingsmetode: Ha oliven i en stor bolle. Drypp dem med eplecidereddik og olivenolje. Rør godt om. Tilsett basilikum og salt. Legg et lokk på bollen og snu den opp ned og opp flere ganger. Målet er at basilikum skal dekke alt. Hvis du sylter ferdige oliven, legg dem i en krukke og oppbevar dem i kjøleskapet. Hvis du har tatt rå, legg de syltede oliven i en krukke og fyll den med 150 ml vann med 6 ss oppløst i den. sol. I det andre alternativet vil olivenene være klare til konsum om en måned.

Smaksatte oliven

Smakfulle marinader for oliven
Smakfulle marinader for oliven

Nødvendige produkter: 2 ts (fra 500 ml) oliven, 1 ts. timian, 1 ss. engros malt svart pepper, 2 ss. vineddik, 2-3 laurbærblader, 1 fedd hvitløk, kuttet i tynne skiver, skallet av en sitron eller appelsin

Fremstillingsmetode: Alle produktene, unntatt eddik og olivenolje, legges i beholderen der du skal oppbevare oliven. Pisk eddik og olivenolje i en homogen blanding. Legg oliven og hell blandingen over dem. Smaksatte oliven lagres i kjøleskapet, og oljen fra dem kan brukes i salatdressinger.

Før du legger oliven til marinaden, må de få lufttørke godt slik at vannet ikke skiller seg fra olivenoljen og danner mugg.

Marinade med hvitløk og koriander

Smakfulle marinader for oliven
Smakfulle marinader for oliven

Nødvendige produkter: 3 ss. olivenolje, 2 fedd knust hvitløk, 1 ts. Himalaya salt, juice av en halv sitron, 2 ss. malt koriander

Fremstillingsmetode: De ferdige olivenene legges i en dyp bolle. Bland alle produktene med dem. Bland godt og legg dem i en krukke med en skrue. Oliven skal ligge i marinaden i tre dager og deretter være klar til konsum.

Anbefalt: