Hvordan Lage Mat På Riktig Måte

Video: Hvordan Lage Mat På Riktig Måte

Video: Hvordan Lage Mat På Riktig Måte
Video: Hvordan få iskaldt drikke på en enkel måte 2024, September
Hvordan Lage Mat På Riktig Måte
Hvordan Lage Mat På Riktig Måte
Anonim

For å bevare de verdifulle kjøttstoffene, samt forberede det velsmakende og ømt, er det nødvendig å følge noen regler under tilberedningen.

Uansett hvilket kjøtt du lager, må du først vaske det og koke det i en tett lukket beholder for å bevare aromaene.

Når kjøttet koker, begynner det å dannes et grått skum på overflaten av parabolen, som er de avkuttede proteinene i kjøttet. De fleste husmødre kaster skummet for å holde buljongen klar. Imidlertid anbefaler noen eksperter å ikke gjøre dette, da dette kaster verdifulle næringsstoffer.

De anbefaler å tappe skummet lett med en skje, hvoretter det faller til bunnen og blir absorbert av buljongen. Uansett hvordan du bestemmer deg for å handle, må du aldri kaste kjøttkraften som har dannet seg, selv om den har kommet for mye. Den inneholder noen av de mest næringsrike og gunstige stoffene i kjøtt.

En viktig regel når du tilbereder kjøtt, er å legge det i hele biter og dekkes med vann under tilberedningen.

Hvis du har bestemt deg for å lage eldre storfekjøtt, må du huske at det er mye tregere enn fjærfe eller svinekjøtt. Det er godt å slå den på forhånd med en trehammer og tilsett 1 ss i vannet. eddik. Et annet alternativ er å tørke det av med sennep fra forrige dag. Vask den deretter, dryss den med litt eddik, vent ytterligere 2 timer og kok deretter opp.

Trykkoker
Trykkoker

Den raskeste måten å tilberede kokt kjøtt er på en [trykkoker], som sparer opptil 4 ganger tiden for tilberedning av produktene. Dette skyldes at varmebehandlingen utføres ved et mye høyere trykk, noe som også bidrar til mindre tap av verdifulle stoffer under tilberedning av kjøtt.

Når du arbeider med en trykkoker, er det viktig å vite at du legger så mye vann du vil i den ferdige retten, men ikke mer enn 3/4 av kapasiteten til potten. Etter å ha vasket kjøttet, lukk gryten og legg den på en kokeplate, helst like stor som bunnen av gryten.

Når retten er kokt, begynner det å komme damp ut av ventilen. På den er plassert den såkalte ring og reduser koketoppen. Slik opprettholdes matlagingen. Husk at selv etter at du har stoppet og fjernet gryten fra kokeplaten, holder den fremdeles den samme temperaturen i omtrent 10 minutter, så du må vente før du åpner den. For tilberedning av kylling og biff, for eksempel, er det ofte bare 20 minutter nok, og for biff - omtrent 30 minutter.

Anbefalt: