Kosthold For Lat Tarm

Video: Kosthold For Lat Tarm

Video: Kosthold For Lat Tarm
Video: Informasjonsfilm om Lekk tarm. 2024, September
Kosthold For Lat Tarm
Kosthold For Lat Tarm
Anonim

Det normale antallet avføring er forskjellig for hver person, for noen er det normalt et sted mellom tre avføring per dag og tre per uke, ifølge American Academy of Family Physicians. Hyppigheten kan endres over tid for deg så vel som med alderen, men du kan faktisk få dovne tarm eller ha for lite avføring når som helst. Ofte blir dette problemet behandlet med enkle kostholdsendringer.

Lat tarm du kan få av mange grunner, for eksempel mangel på skjoldbruskkjertelhormon, graviditet og avføringsmisbruk. Stress og reise kan også redusere fordøyelsessystemet. Imidlertid er det noen alvorlige tilstander som etterligner lat tarm, for eksempel tumorbarrierer. Rådfør deg med legen din før du gjør noe, for å forsikre deg om at diagnosen din er lat tarm.

Hovedkomponenten i dietten kl lat tarm er fibrene. Ta derfor med rot- og grønne bladgrønnsaker, eplejuice, svisker og annen frisk frukt som du spiser med skallet, fordi den har en stor mengde fiber. Spis kli, frokostblandinger og ubearbeidet havre og ris, ettersom bearbeiding fjerner nyttig fiber. Sammen med disse matvarene, drikk rikelig med vann, gå og gjør øvelser som passer for peristaltikk daglig.

Amerikanske leger anbefaler å drikke et glass sviskesaft hver morgen. Forsikre deg om at kostholdet ditt inneholder grovfôr, inkludert kli og grønne bladgrønnsaker, ved å tilsette to porsjoner stuet frukt om dagen. Hold deg til denne dietten i minst tre dager, og drikk bare på vann, væsker og te på den fjerde dagen med avføringseffekt.

Vær forsiktig med å bruke avføringsmidler for å takle din late tarm, fordi de er ganske effektive, men det er stor sannsynlighet for at tarmen blir avhengig av dem. Utilsiktede klyster er mye tryggere enn dem, spesielt hvis dietten ikke er så effektiv.

Anbefalt: