Hvordan Lage Wasabi

Video: Hvordan Lage Wasabi

Video: Hvordan Lage Wasabi
Video: Свежий стебель васаби - как приготовить серию суши 2024, September
Hvordan Lage Wasabi
Hvordan Lage Wasabi
Anonim

Wasabi er en plante som er hjemmehørende i Japan. Wasabikulturen dyrkes også i Stillehavet nordvest i USA og Canada. Den raspede wasabiroten har en smak som kan defineres som en krysning mellom pepperrot og sennep.

Mye av wasabipastaen som selges i butikkene er faktisk laget av sennep og pepperrot, farget med en grønn matfarging. Wasabi er veldig lett å lage, enten du bruker pulver eller roten til planten. Du kan også kjøpe ferdigpasta fra de fleste asiatiske markeder, men den er veldig enkel å tilberede, og du kan enkelt lage den hjemme. Hjemmelaget wasabi er mye ferskere enn hva du kan kjøpe i markedene, og vil helt sikkert gi deg et behagelig snev av japansk mat.

Wasabi er et tillegg til mange retter som har en slående grønn farge. Den spises hovedsakelig med sushi og andre asiatiske retter, og brukes også som ingrediens i noen sauser, og gir varme og smak til enhver rett. Å lage wasabi er enkelt.

1. Hvis du er en av de heldige som kan finne en rot til denne planten, må du rense den godt og deretter raspe den på et fint rivjern i en dyp bolle. Når du gjør denne oppgaven, form den raspede planten til en ball og la den stå i ti minutter - dette vil forbedre smaken. Slik får du en hjemmelaget wasabi.

2. Hvis du skal bruke wasabipulver, gjør du følgende. Bland like store mengder pulver med vann ved hjelp av en målekanne. Bland godt for å få en tykk og homogen pasta.

3 Hvis du ikke har wasabirot eller pulver, er det bare å blande like deler sennep og pepperrot og tilsette grønt fargestoff for å oppnå ønsket farge, om nødvendig kan du tilsette litt vann.

Usabi forbrukes nesten umiddelbart etter tilberedningen, fordi hvis den blir lenger, mister den smaken. Men hvis du fortsatt trenger å lagre den, tilsett en liten mengde olivenolje til blandingen og bland godt.

Anbefalt: