En Kort Spasertur Gjennom Det Søte Riket Til Puddingene

Video: En Kort Spasertur Gjennom Det Søte Riket Til Puddingene

Video: En Kort Spasertur Gjennom Det Søte Riket Til Puddingene
Video: 2011 06 21 - Svalbard - video (4) - spasertur til Huset.MOV 2024, September
En Kort Spasertur Gjennom Det Søte Riket Til Puddingene
En Kort Spasertur Gjennom Det Søte Riket Til Puddingene
Anonim

I matlaging betyr kremer desserter, som tilberedes ved å mose, piske eller koke ingrediensene. I vid forstand brukes ordet pudding for å beskrive kremer. På fransk betyr ordet krem det mest valgte eller det fineste.

De såkalte kalde puddingene blir servert kjølte. Server i glasskopper, boller. De har vanligvis en lettere tekstur og serveres derfor i beholdere.

Vaniljepudding
Vaniljepudding

Det er også kalde, omvendte puddinger, som ligner på karamellkrem. De er tilberedt av forskjellige produkter. Kalde puddinger inkluderer mousse. Konsistensen oppnås ved å bryte skummet av ingrediensene, ofte eggehvite. Kalde kremer er også ekte puddinger. De er vanligvis laget av ris og semulegryn.

Krem med semulegryn
Krem med semulegryn

Gruppen med varme puddinger inkluderer selve souffler og puddingsuffler, som er tilberedt av puddingprodukter (ris og semulegryn) og bakt som souffler.

Vaniljesaus
Vaniljesaus

Det er en annen gruppe kremer - kremer for fylling. Dette er smørkrem, grunnleggende konfektkrem og kremsauser (Sabayon krem). De er et tillegg til varme og kalde retter.

Ikke glem iskrem (iskrem og eggekrem), sorbeter og granitter (litt frossen fruktpuré i tillegg til likør eller musserende vin).

Tapt
Tapt

Det er to andre indikatorer som kremer kan deles med.

Den første indikatoren er i henhold til hovedproduktet som desserten tilberedes med: sjokolade, vanilje, banan, etc.

Den andre indikatoren er i henhold til ingrediensen som karakteriserer strukturen til kremen. Her er de allerede delt inn i:

- Protein - strukturen deres skyldes piskede proteiner i snøen. De kan være rå mousse (de hvite piskes hver for seg og deretter blandes med andre produkter. Når de piskede proteinene blandes med andre produkter og deretter bakt, oppnås souffler;

- Egg - består av eggeplommer, melk eller fløte, sukker og vanilje. Denne gruppen inkluderer Brulee-krem, Sabayon-krem, Karamellkrem;

- Krem - hovedsakelig til stede krem med frukt eller essenser. Disse inkluderer kremer med ost eller cottage cheese, med mascarpone, kremis;

- Stivelse - våre kjente kremer fra stolene tidligere, og i dag puddingkremer;

- Gelatin - kremer tilberedt med geleringsmiddel. Parfaits tilhører også denne gruppen.

Brulee
Brulee

Det er kremer som er en blanding av forskjellige typer. Slik er den bayerske kremen, som er en kombinasjon av protein og gelatinkrem, parfait-gelatin og krem, Panacota - egg og gelatinkrem.

Anbefalt: