Hvordan Bevare Vitaminer I Matlaging

Video: Hvordan Bevare Vitaminer I Matlaging

Video: Hvordan Bevare Vitaminer I Matlaging
Video: ⚡ 11 лучших витаминов для нервов (средства от невропати... 2024, September
Hvordan Bevare Vitaminer I Matlaging
Hvordan Bevare Vitaminer I Matlaging
Anonim

Når vi behandler et produkt, forsvinner noen av dets vitaminer og næringsstoffer rett og slett. Dessverre ødelegges de fleste vitaminer og sporstoffer under tilberedningen.

Når du koker suppe, mister kål halvparten av folsyre, bønner og erter - omtrent 40 prosent av kalsiumet de inneholder, og gulrøtter og spinat er atskilt med en tredjedel av vitamin E de inneholder.

Matlaging ødelegger 70 prosent av vitamin C i grønnsaker, men tapene kan reduseres hvis visse anbefalinger følges.

Grønnsaker skal være helt dekket med vann. Hvis buljongen har kokt mye, ikke tilsett kaldt vann i potten. Sammen med det kommer oksygen inn i buljongen, som ødelegger vitamin C.

Av denne grunn, hold alltid lokket på gryten tett lukket. Hvis du tilsetter frosne grønnsaker i suppen, må du ikke tine dem før du legger dem i pannen.

Jo mindre tid grønnsakene er i vannet, jo mer nyttige vil de være. Legg dem derfor i vann når det koker, ikke når det er kaldt. Se på grønnsakene slik at de ikke koker for mye.

Hvordan bevare vitaminer i matlaging
Hvordan bevare vitaminer i matlaging

Ikke legg alle produktene i potten samtidig. Kjøttet trenger en time å lage mat. Hvis det er i gryten sammen med biter av poteter som kokes etter en halvtime, mister de vitaminene de inneholder.

Husk at til tross for tap av vitaminer, er fordelene med kokte grønnsaker og frukt store. De inneholder mye cellulose og pektin og reduserer nivået av dårlig kolesterol i blodet, og forbedrer også fordøyelsen.

Steking gjør det mulig å bevare mange flere vitaminer i forhold til matlaging. Når du steker, er tapet av B-vitaminer omtrent 30 prosent, og når det tilberedes - omtrent 70 prosent.

Det sunneste er hurtigsteking, der de kuttede produktene holder seg i pannen i ikke mer enn fem minutter. Fritering regnes som den mest skadelige. Når de svømmer i en enorm mengde fett, blir potetene for fettete.

Oppvarm aldri brukt fett. Det antas at dette kan føre til uhelbredelige sykdommer. Hvis du ikke kan leve uten pommes frites, bruk fettet bare en gang.

Husk at kreftfremkallende stoffer er redd for sylteagurk. Bløt det derfor godt i eddik eller vin før du steker kjøttet. Krydre kjøttet med ingefær eller spisskummen. Dette reduserer mengden kreftfremkallende stoffer.

Anbefalt: