Hvorfor Er Forbruket Av Hermetikk Skadelig?

Innholdsfortegnelse:

Video: Hvorfor Er Forbruket Av Hermetikk Skadelig?

Video: Hvorfor Er Forbruket Av Hermetikk Skadelig?
Video: HVORFOR ER GRIS FORBUDT I ISLAM❓ 2024, September
Hvorfor Er Forbruket Av Hermetikk Skadelig?
Hvorfor Er Forbruket Av Hermetikk Skadelig?
Anonim

Siden eldgamle tider har folk søkt å bevare overskuddsmat eller sesongbaserte produkter lenger. De brukte metoder som å tørke i solen, røyke ilden, rikelig salting, frysing i is og andre. Til slutt oppdaget den franske konditoren Aper en metode for å konservere mat ved langvarig tilberedning i et lukket kar nedsenket i vann. Denne metoden kalles hermetisering.

Under hermetisering steriliseres maten og lagres i lang tid, fra ett til fem år, og noen ganger mer. Som oftest er næringsinnholdet forseglet i metallbeholdere. De er vanligvis stål, dekket med et tinnlag, men det er også aluminiumsdunker. Hermetisert mat lages også i glassbeholdere, ofte hjemme.

Det er forskjellige meninger om hermetikk, veldig ofte diametralt imot. I tvister oftest argumentene for skade fra hermetikk er dominerende.

Hva er de virkelige skade fra hermetikk og er det virkelig helsefarlig?

Bekvemmeligheten med hermetikk

Først og fremst vil vi kort dvele ved fasilitetene det gir oss hermetikk i den hektiske hverdagen. De er veldig enkle å bruke. De åpnes og brukes umiddelbart. I tillegg tar det litt lite tid å lage hermetiske produkter, og dette er en stor fordel. Ikke ubetydelig er prisen, som er lavere enn for ferske produkter.

Hermetikk er likevel ikke å foretrekke. De kan aldri bli inkludert i listen over matvarer av høy kvalitet.

Helserisikoen ved å spise utelukkende hermetikk regelmessig er ikke å overse. La oss se på dem kort.

hermetikk
hermetikk

Helsefare når du bruker hermetikk

- De er fulle av kjemikalier - det er nesten ingen hermetikk som ikke er fullpakket med forskjellige konserveringsmidler - smakstilsetninger, hevemidler, smaker, farger. De tjener til å gi produktet den passende forlokkende smaken, lukten og utseendet, samt for å øke holdbarheten. Disse kosttilskuddene skader imidlertid fordøyelsessystemet, og noen av dem er svært giftige.

- For høyt innhold av salt, sukker og eddik - salt forstyrrer stoffskiftet, sukker er et raskt karbohydrat som er skadelig for kroppen, og eddik er en syre som i store mengder skader fordøyelseskanalen. Gjennom hermetikk kommer flere av disse skadelige ingrediensene inn i kroppen vår, som vi ikke kan kontrollere.

- Bruk av produkter av uprøvd kvalitet - ettersom de gjennomgår sterk bearbeiding, er det ikke klart hvilken kvalitet produktene er. Fett og oljer som brukes er noen ganger utenfor grensene. Derfor bør det ikke overses å lese etikettene når du kjøper hermetikk.

- Risiko for matforgiftning og botulisme - Matforgiftning ved bruk av uegnet hermetikk er en veldig reell fare. Spesielt farlig er botulisme, som oppstår med uegnet hermetisk kjøtt og sopp. Siden dette er en livstruende tilstand, bør det ikke glemmes at ved den minste mistanke om en uegnet boks, skal den kastes umiddelbart.

Anbefalt: