Hvordan Lage Cantuccini

Video: Hvordan Lage Cantuccini

Video: Hvordan Lage Cantuccini
Video: Cantucci 2024, September
Hvordan Lage Cantuccini
Hvordan Lage Cantuccini
Anonim

Cantuccini er en kjent dessert som innbyggerne i den italienske byen Prato er stolte av. Cantuccini er også kjent som di Prato kjeks.

De var populære allerede på 1700-tallet. I 1867 vant italieneren Antonio Matthew en gullmedalje på verdensutstillingen i Paris, hvor han hadde med seg cantucini bakt av ham.

Tradisjonelt er cantuchins pakket i blå poser. Kantuchinene stekes to ganger, noe som gjør dem veldig sprø. Denne metoden for baking har blitt brukt i århundrer av italienerne. Takket være dobbeltbaking endres smaken på desserten.

Deig
Deig

Du kan lage cantuccini selv.

Nødvendige produkter: 3 egg, en klype salt, 125 gram brunt sukker, 1 vanilje, 200 gram mandler, 300 gram fullkornsmel (kan erstattes med hvitt), ½ ts bakepulver.

Fremstillingsmetode: Sett mandlene i ovnen i ti minutter på 150 grader for å tørke. Pisk eggene med sukkeret til det er tykt.

Cantuccini
Cantuccini

Melet blandes med bakepulver og salt og siktes gjennom en sil. Bland med eggene. Tilsett mandlene og bland alt veldig godt.

Deigen skal være klissete og fuktig, men ikke flytende. Hvis deigen er flytende, tilsett litt mer mel. Deigen pakkes inn i nylon og lar den stå i en halv time i kjøleskapet.

Ovnen varmes opp til 200 grader. Med våte hender blir deigen til tykk salami - med en diameter på ca 7 centimeter. Ordne pølsene i et brett foret med bakepapir og stek i ca 15 minutter.

De blir gyldne og svulmer. Fjern pannen og reduser ovnen til 170 grader. Salamien skjæres i lange biter 2 cm tykke og returneres til ovnen i 15 minutter.

Server med kaffe eller dessertvin etter avkjøling. De kan oppbevares i glass- eller porselensbokser, men de må være godt avkjølt før du legger dem i boksene slik at de ikke blir våte.

Cantuchins er egnet for ettermiddagste eller kaffe, samt å bli servert som en dessert. Mange foretrekker cantuchins å starte dagen og konsumere dem som en matbit.

Anbefalt: