Hveteallergi - Det Vi Trenger å Vite

Innholdsfortegnelse:

Video: Hveteallergi - Det Vi Trenger å Vite

Video: Hveteallergi - Det Vi Trenger å Vite
Video: CLAVES PARA ADELGAZAR SI SUFRES DE HIPOTIROIDISMO ana contigo 2024, September
Hveteallergi - Det Vi Trenger å Vite
Hveteallergi - Det Vi Trenger å Vite
Anonim

Hveteallergi er en vanlig matallergi. Hveteallergi oppstår vanligvis sekunder eller minutter etter å ha spist.

Ved hveteallergi reagerer immunforsvaret på proteinene i hvete.

Risikofaktorer for å utvikle allergier til hvete er:

- arv - hvis en eller begge foreldrene dine har en allergi mot hvete eller andre allergier, som høysnue, er du utsatt for denne allergien;

- alder - babyer og små barn har størst risiko for å utvikle hveteallergi. Dette skyldes at deres immun- og fordøyelsessystem ikke er videreutviklet. De fleste barn utvikler denne allergien i en alder av 16 år.

Symptomer på hveteallergi er - hodepine, tett nese, pustevansker, kramper, kvalme, oppkast, diaré, urtikaria, hevelse i huden, kløe i munnen eller halsen eller anafylaksi.

Anafylaksi er en livstruende reaksjon av immunforsvaret på hvete. Anafylaksi kan derimot forårsake blek hud, besvimelse, smerte eller tetthet i brystet, tetthet eller hevelse i halsen.

årsaker til hveteallergi
årsaker til hveteallergi

I tilfelle anafylaktisk sjokk, kontakt lege umiddelbart. Dette er en tilstand der du må reagere veldig raskt, og det er stor fare for menneskelivet.

Behandling av hveteallergi

Den viktigste måten å unngå en allergisk reaksjon eller forbedre tilstanden til en allergisk reaksjon på hvete er det mest unngåelige.

Å unngå hveteforbruk er ganske vanskelig. Hvete finnes i mange matvarer, selv de som ikke antas å inneholde den.

Matvarer som kan inneholde hveteprotein er - kjeks, kaker, rundstykker, brød, frokostblandinger, brødsmuler, couscous, semulegryn, stivelse, kjeks, soyasaus, meieriprodukter, kjøttprodukter, gelatin, vegetabilsk harpiks og andre.

I noen tilfeller er det nødvendig å bruke medisiner i tilfelle en allergisk reaksjon på hvete. Personer som er allergiske mot hvete, bør være forsiktige med inntak av havre, rug og bygg.

Anbefalt: