Hvordan Steke Poteter Slik At De Ikke Skader Oss?

Video: Hvordan Steke Poteter Slik At De Ikke Skader Oss?

Video: Hvordan Steke Poteter Slik At De Ikke Skader Oss?
Video: Min søster er adopteret! Hun har en frygtelig hemmelighed! Hun er en Girl YoYo 2024, September
Hvordan Steke Poteter Slik At De Ikke Skader Oss?
Hvordan Steke Poteter Slik At De Ikke Skader Oss?
Anonim

Pommes frites er blant favorittmatene til både store og små. Dessverre, i det siste ser vitenskapen ut til å fokusere mer på deres ulemper enn på gleden av å spise dem.

Ernæringsfysiologer over hele verden fortsetter å basunere at de er en kilde til skadelige mettede fettsyrer som produseres under steking.

Sprø poteter har også fått skylden for farlige forhold som diabetes, fedme, høyt blodtrykk, høyt blodsukker og til og med noen kreftformer. Dette skremmer mange og får dem til å gi opp sin største svakhet.

Det er for de begrensede elskere av pommes frites, vi har gode nyheter. Britiske forskere har oppdaget hvordan man kan lage pommes frites for å unngå kreftrisiko.

De tror at hvis potetene stekes til de er gyldne, vil ikke forbruket være så skadelig som alle tror.

I følge Food Standards Agency dannes et stoff som kalles akrylamid når vi steker visse matvarer ved høye temperaturer og de får en mørkere farge.

Akrylamid
Akrylamid

Den aktuelle ingrediensen er kreftfremkallende og finnes i sigarettrøyk, skriver Daily Mail. Forskere advarer også om at 51 prosent av barna med akrylamid så langt kommer fra pommes frites, kroketter og chips, som de gjerne spiser ved enhver anledning.

For ikke å danne det farlige stoffet, bør alle disse matvarene stekes på det meste til de får en veldig lys gylden farge.

Det samme gjelder bakte skiver. Brødet skal ikke stå i brødristeren før det får en mørk farge. Ellers vil det også være en bærer av akrylamid og vil ikke være mindre skadelig enn pommes frites.

Ifølge forskere skal akrylamid ikke undervurderes i det hele tatt, da det virkelig kan være ganske farlig. Studier på dette området har vist at det er genotoksisk og kreftfremkallende.

Det skader DNA og disponerer for kreft. Dessverre er barn fortsatt de mest sårbare for slike helseproblemer.

Anbefalt: