Hvordan Tilberede De Perfekte Vaflene

Video: Hvordan Tilberede De Perfekte Vaflene

Video: Hvordan Tilberede De Perfekte Vaflene
Video: Hvordan steke perfekt ribbe | MatPrat 2024, September
Hvordan Tilberede De Perfekte Vaflene
Hvordan Tilberede De Perfekte Vaflene
Anonim

Deilige vafler har dukket opp så lenge siden at ingen vet navnet på oppfinneren. Det er hundrevis av oppskrifter for å lage vafler, uten å vite i hvilket land i verden de først dukket opp.

25. mars feires Vaffeldag, som først forlot Sverige under navnet Våffeldagen. Den alternative ferien, som feires i USA, er 24. august, og er til ære for den patenterte denne deilige pastaen - Cornelius Swartout.

Hver nasjon har lagt litt til den grunnleggende oppskriften for å lage vafler. De gamle grekerne, tyskerne, engelskene og nederlenderne gjorde sine egne justeringer av vaflesammensetningen.

Det antas at bare folk av edel fødsel og konger i det femtende århundre i Europa hadde rett til det konsumere vafler. Oppskrifter for tilberedning ble holdt strengt hemmelige og distribusjonen av dem ble hardt straffet.

Etter flere århundrer varmt vafler ble solgt til alle på gaten og folk kunne se hvordan deigen for øynene ble til duftende vafler med en fantastisk fylling.

For å gjøre perfekt vafler hjemme, trenger du et spesielt apparat for å bake vafler for å gi dem ønsket form - de må være i firkanter som kommer inn i fyllet.

Mel, melk, gjær eller bakepulver, egg, vann, brus, salt, sukker, frukt, smakstilsetninger er nødvendig for å tilberede vaflene. Det klassiske vaffeldeig kan tilberedes hjemme.

Du trenger en og en halv teskje med siktet mel, to teskjeer bakepulver, en ss sukker, en teskje salt, en teskje melk, fem teskje smeltet smør.

Bland melet med salt, sukker og bakepulver. Pisk eggehvitene. Pisk eggeplommene hver for seg og bland dem med melk og smør, hell dem i melet, bland dem og tilsett eggehvitene.

Hell deigen i en tynn strøm i en varm vaffelmaker, og fordel den jevnt over overflaten på vaffelplaten. Dekk med lokk og stek til ferdig.

Server med syltetøy, fløte, bananer i skiver, honning eller ost og cottage cheese. Komponisten Johann Strauss og hans kollega Frederic Chopin, dikterne Goethe og Pablo Neruda, samt Alfred Nobel og Sigmund Freud var voldsomme beundrere av vafler.

Anbefalt: